HTML

Rólunk

Facebook

Friss kommentek

Követés

2012.06.17. 20:19 szotyolablog

Új kémiai technológia

Európai uniós támogatással olyan készüléket fejlesztett a ThalesNano Zrt., amelynek segítségével gyorsan és biztonságosan valósíthatók meg különböző halmazállapotú anyagok veszélyes vagy nehezen kivitelezhető reakciói; a 400 millió forint összköltségű projekt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) több mint 180 millió forintos támogatásával valósul meg.

20100503-thalesnano.jpgA társaság közleménye szerint a kutatóintézetekkel szoros együttműködésben kifejlesztett termék egy magas szakmai tudással nem rendelkező ember által is könnyen használható, áramlásos kémiai technológiára épülő készülék.

A termék biztosítja a gáz fázisú komponens szabályozott felhasználását extrém reakciókörülmények között is, például magas hőmérsékleten és nyomáson ezzel is lehetőséget teremtve új molekulák előállítására. A termék nagymértében kitágítja a megvalósítható kémiai szintézisek terét, emellett környezetkímélő és költséghatékony technológiai megoldást biztosít.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében támogatott projekt célja, hogy a ThalesNano technológiáira alapozva, a projektben kifejlesztett termékek és szolgáltatások eddig érintetlen piaci szegmensek - mint például a kozmetikai ipar - érdeklődését felkeltsék a folyamatos áramlású csatornareaktorok iránt. 

A projekt keretén belül három kutatás-fejlesztési irányvonalat valósítottak meg, amelyek közül az egyik eredménye - az úgynevezett Gas Module - már elérhetővé vált a különböző kémiai reakciókkal foglalkozó cégek és egyetemek számára.

A közlemény szerint a pályázati konstrukció hangsúlyos eleme az akadémiai és ipari kutatóintézetek együttműködésének élénkítése a világviszonylatban is jelentős ipari fejlesztés megvalósulásának érdekében.
A ThalesNano Zrt. innovatív technológiai kutató-fejlesztő cég, amely a világon vezető pozíciót tölt be a környezetbarát és folyamatos üzemű laboratóriumi méretű kémiai reaktorok piacán. A cégnek ezen a területen széles technológiai és műszerkínálata van.

Az Magyar Távirati Iroda jelenti: A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség segítségével ért el technológiai újítást egy cég. Az ugyan nem tudjuk, hogy mióta számít az MTI a geek-oldalak elsőszámú hírszállítójának, de a ThalesNano Zrt. (és az NFÜ!) ilyen gátlástalan reklámozásához hasonlóval ritkán találkozni másutt.


Hírérték: 0,1

11 komment · 2 trackback

Címkék: reklám technológia thalesnano zrt


A bejegyzés trackback címe:

https://szotyola.blog.hu/api/trackback/id/tr734594542

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Nézőpont Intézet sokkal népszerűbbnek láttatja a Fideszt, mint más közvéleménykutató cégek 2012.06.17. 23:45:41

A Nézőpont Intézet szerint a teljes felnőtt lakosság 28 százaléka, míg a Medián szerint csak 22, az Ipsos szerint 17, a Tárki szerint pedig csak 16 százaléka szavazna a Fideszre, ha most lennének a választások. Ugyancsak a Nézőpont Intézet látja az MSZ...

Trackback: Védelmi pénzt szed az önkormányzatoktól a Heti Válasz? 2012.06.17. 23:44:19

  A Heti Válasz egy kisebb összegért – éves szinten néhány millió forintnyi közpénzért – vállalja, hogy cserébe nem ír rosszat a pénz átutalójáról – írja a Magyar Narancs. A “kisebb összeget” a Heti Válasz Pest-Budai ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kgl · http://hobbiasztalos.blog.hu 2012.06.17. 23:50:55

Az mti már régen leírta magát a nullára. Senki sem foglalkozik már vele csak az idióták.

Gombóc_Artúr · http://zsirverseny.blog.hu 2012.06.17. 23:59:03

szerencsétlen pályázónak a pályázati kiírás szerinti kommunikációt kell vállalnia.

gondolom ebben a konstrukcióban a sajtóközlemény kellett...

mfü-mag zrt a szidandó esetünkben

vismaior · http://www.elestar.hu 2012.06.18. 07:40:15

A pályázati pénzek elszámoláshoz szükséges a projektről egy sajtóközlemény beküldése a Mag Zrt. felé. Ezekből folyamatosan válogat az MTI, az érdekesebbekből hír lesz... Ennyi történt.

David Sure 2012.06.18. 08:48:50

A "van, de minek" alcím a blogra vonatkozik, gondolom.

szotyolablog 2012.06.18. 18:44:13

@David Sure: Nem nyert, bizonyos hírekre értjük.

szotyolablog 2012.06.18. 18:45:19

@kgl: Azaz az összes hírportál idióta, akik átveszik az MTI híreit? Kételkedünk.

Vihar Bhukta 2012.06.18. 19:09:15

@szotyolablog: Értjük? Kételkedünk?
Ti most szerkesztőség vagytok, vagy a királyi többessel próbálod érzékeltetni a véleményed súlyát?
Kérdés 2: hány blogger kell ahhoz, hogy ctrl+C ctrl+V-zzen híreket, és aláröffentsen egy semmitmondó négysorost?
Kérdés 3: te a kémiát hívod geekségnek?

És egy javaslat: szar a szlogened, mert magas labda, ahogy David Sure lecsapta.
Javaslok egy újat: Szotyi Blog. Megrágom, kiköpöm.

szotyolablog 2012.06.18. 19:16:49

@Vihar Bhukta:
1. Igen.
2. Többen vagyunk, de a formátum még alakulgat, valószínűleg hosszabb kommentárok lesznek, mint eddig.
3. Nem, ilyet nem állítottunk, csupán annyit, hogy a hír - szerintünk - nem kellene lejöjjön az elvileg közszolgálatot teljesítő MTI-n. Ilyen híreket keresünk ugyanis, amiknek nem ott lenne a helye.

A szlogen valóban rossz, dolgozunk az ügyön, köszönjük!

Vihar Bhukta 2012.06.18. 19:24:13

@szotyolablog: Ja, például így?
MTI hír:
index.hu/kultur/zene/2012/06/18/meg_mindig_vesz_valaki_cd-t/
"A válaszadók közül tízből heten a külföldi előadókat részesítik előnyben, a listát Pitbull, Madonna, Rihanna, David Guetta és Lady Gaga vezeti, míg a magyarok közül a Tankcsapda, Ákos, Tóth Gabi és Majka a kedvenc. Az Ipsos kutatása a 15-25 év közötti korosztályt reprezentáló 500 fő személyes módon történő megkérdezésével történt."

Blogger megjegyzés:
Az (sic!) Magyar Távirati Iroda jelenti: Még vannak ízlésficamosok, akik vesznek CD-t. De Tóth Gabi és Majkapapa ilyen gátlástalan reklámozásához hasonlóval ritkán találkozni másutt.

Vihar Bhukta ingyen felhasználhatóvá teszi ezt a hírt és 5 percenként generál ilyen híreket 5000 Ft-os óradíjért!

szotyolablog 2012.06.18. 19:27:16

@Vihar Bhukta: Nem egészen. Figyeljen minket és kiderül :)
süti beállítások módosítása