HTML

Rólunk

Facebook

Friss kommentek

Követés

2012.06.24. 18:00 szotyolablog

Teveháton a Tescoba

Tevével jár bevásárolni egy családanya Nagy-Britanniában - és nem csak akkor, ha sok mindent kell venni.

teveclub.gifA 42 éves Rebecca Fossett 52 esztendős férjével, Joseph-fel Nagy-Britannia egyetlen tevecsorda-tulajdonosai, jóllehet nekik is csak hat "sivatagi hajójuk" van: Ruby, Sahara, Sophia, Kokoso, Kazak és Veneta. A tevegulya összértéke több mint 20 millió forintnyi font. A pár két gyereke 10 és 13 éves, koruknál fogva iskolások. Anyjuk rendre tevével - gyakran kettővel - megy "begyűjteni" gyerekeit a tanítás után. A helybelieknek annyira megszokott a dromedárok látványa, hogy már rájuk se hederítenek. Iskola után következik a bevásárlás, majd a hazabaktatás.

A tevés család a warwickshire-i Islicote nevű faluban él. "Az emberek azt hiszik, hogy a tevék mogorvák és állandóan köpködnek, pedig mi sem áll távolabb a valóságtól. Nagyon szeretik az emberi társaságot és szeretetteljesek, emellett nagyon kíváncsiak. Ha valaki elmegy a kapunk előtt, rögtön rohannak a kerítéshez és keresik a kapcsolatot az emberekkel" - idézte az asszonyt a brit Metro újság. "A legjobban a tengerpartot szeretik. Amint homokon tapodhat patájuk, azonnal otthon érzik magukat" - tette hozzá a férj.

Jó, hát ez tulajdonképpen egy aranyos történet. Van benne egy kreatív, állatbarát, multikulti anyuka, gyerekek, és pár jópofa, vidám puputeve, akik vidáman rohannak a kerítéshez, tán még a betörőket is elűzik zord csaholásukkal. És ráadásul legalább olyan jól neveltek, mint Harry herceg volt nyolchónaposan.

 

Hírérték: 0,0

Szólj hozzá!

Címkék: anglia teve


2012.06.24. 14:00 szotyolablog

Vázából elkövetett ivás

virag_sor.jpgVázából elkövetett ivás miatt vont felelősségre a rendőrség egy berlini szállodában egy férfit.

Az illető az ötcsillagos Hotel Adlonba tért be, és szomját szerette volna csillapítani, ám a szálloda bárja már zárva volt. Ekkor a személyzettől kért inni, ám az megtagadta kiszolgálását arra hivatkozva, hogy nem vendége a szállodának. A hívatlan vendég erre mérgében felkapott egy vízzel teli virágvázát és jól meghúzta, a személyzet pedig rendőrt hívott, mert rendbontónak találta a férfi viselkedését - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

AZ MTI a magát fogyasztásra felkínáló kínai kacsa sztorija után ismét egy káprázatos kis történettel lepett meg minket kedvenc osztrák hírportáljáról. A Moha bácsi meséi ezekhez a tanulságos kis történetekhez képest egy ócska Pokémon-utánérzet. Nota bene: soha, SOHA ne igyatok vázából, ha az nem a tiétek!

 

Hírérték: 0,0

Szólj hozzá!

Címkék: németország rendőr szálloda váza


2012.06.24. 11:01 szotyolablog

Arany hokibot 2012

cseh_hoki_seanb.jpgPatrik Elias, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő New Jersey Devils támadója kapta az idei Arany hokibotot, amely az elmúlt idény legjobb cseh hokisának jár.

A 44. alkalommal megtartott szavazáson, amelyen több száz edző, szakértő és újságíró nyilvánított véleményt, Elias 185 ponttal kapott többet, mint a második helyen végzett Jaromir Jagr, a Philadelphia Flyers erőssége. A díjátadásra szombaton a nyugat-csehországi Karlovy Varyban került sor. Elias számára ez már a második Arany hokibot. Először 2009-ben végzett az első helyen.

A harmadik helyen Michal Michálek, az Ottawa Senators játékosa végzett, ő két ponttal kapott kevesebbet, mint az Arany hokibot tízszeres győztese, Jagr. A 36 éves Elias összesen 594 pontot szerzett. Csapata az NHL döntőjébe jutott, de a Stanley Kupáért vívott párharcban alulmaradt a Los Angeles King együttesével szemben.

Már mindannyian izgatottan vártuk, hogy ki lesz idén az év CSEH hokisa. Várakozásunk visszafojtott izgalmának tompa szívdobbanásai elnyomták még azoknak a kevésbé jelentős sporteseményeknek a felszűrődő neszeit is, amik jelenleg zajlanak a nagyvilágban. Vagy az elhaló magyar sportélet csendes szuszogását. De végre felszállt a füst: Patrik Elias! ...

 

Hírérték: 0,4

Szólj hozzá!

Címkék: sport csehország hoki


2012.06.23. 17:00 szotyolablog

Kincs, ami nincs

kalozpart.jpgHat hálószobás luxussziget prototípusának gyártásába kezdett egy osztrák cég: a sziget a vízen lebeg.

Szélessége 20 méter, hossza 37, és mivel több szintes, hasznos lakóterülete ezer négyzetméter. Megálmodói szerint a lehető legkényelmesebb yachtnál is kényelmesebb lesz lakóinak. Kis étterme, bárja, jacuzzija, napozóterasza is lesz, és ha halban kihalt vizekre téved, a pihenés akkor se lesz haltalan, mivel saját akváriummal látják el. A luxussziget teljesen környezetbarát: áramellátását zajtalan szélturbinák és napelemek biztosítják. A prototípus várhatóan a jövő év végére készül el. Az árkalkuláció szerint 3,6 millió euróba kerül majd egy luxusszigetből a legpuritánabb modell - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Nem egy dunai gyorsnaszád, de hát kevésbé szabadságszerető sógorainktól többre nem számíthatunk, hiszen az igazi - görög - szigetek megvásárlását  egyelőre csak a németek engedhetik meg maguknak.  Az MTI mindenesetre remek érzékkel állít görbe tükröt labanc sógorainknak a Nagy Válság napjaiban, ám egy Búvár Kundra még szükségünk lesz.

 

Hírérték: 0,2

Szólj hozzá!

Címkék: ausztria sziget luxus


2012.06.23. 08:00 szotyolablog

Ez nem kacsa!

kacsa_hirdetes.jpgAz amerikai szendvicsember-reklám mintájára szendvicskacsát csinált szárnyasából egy paraszt Kínában: a madár a nyakába akasztott papírtáblán fennen hirdeti, hogy ő mily fenséges ízű ennivaló.

A kacsa Vencsu városának piacán próbálja eladni magát. "Helyi kacsa vagyok, tanyasi, és remek ennivaló!" - tudatja magáról öntudatlanul. Állatbarátok és -védők rögvest felemelték hangjukat a rendhagyó reklámoztatás ellen barbár tettnek minősítve.

A paraszt a helyi sajtónak elmagyarázta, hogy a sorozatos kínai ételmérgezési botrányok miatt akasztotta a táblát kacsája nyakába felhívva a figyelmet, hogy az ő szárnyasa valóban makkegészséges - ételnek is. "A kacsa nem tud olvasni és annak sincs tudatában, hogy meg fogják enni" - idézte a parasztot az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Ezt nem lehet elégszer ismételni: "A kacsa nem tud olvasni és annak sincs tudatában, hogy meg fogják enni" - idézte az MTI az osztrák "hírhonlapot", amely a névtelen vencsui parasztot idézte, vélhetően egy kínai hírügynökség anyagából. Közszolgálatból jeles. Az ám!

 

Hírérték: 0,0

Szólj hozzá!

Címkék: kína hirdetés kacsa


süti beállítások módosítása